Admin Control Panel 

  ЗаписиНалаштуванняДизайнHTMLКоментаріAdSenseСтатистикаЕфективністьGoogle АналітикаВихід 
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

пʼятницю, 1 липня 2022 р.

Бондаренко В.І., Ковалевська І.А., Симанович Г.А., Барабаш М.В., Снігур В.Г., Гусєв O.C. Комбіновані анкерні системи для повторного використання гірничих виробок (2017)


Бондаренко В.І., Ковалевська І.А., Симанович Г.А., Барабаш М.В., Снігур В.Г., Гусєв O.C. Комбіновані анкерні системи для повторного використання гірничих виробок: монографія
— Дніпро: ТОВ «ЛізуновПрес», 2017. – 188 с.

У монографії викладено результати експериментальних досліджень напружено-деформованого стану основних вантажонесучих елементів кріпильної та охоронної систем виїмкових виробок, що повторно використовуються, в умовах проведення і підтримання у тонкошаруватому масиві слабких порід шахт Західного Донбасу. Виконано аналіз структурних перетворень надвугільної товщі порід і розроблено механізм навантаження кріпильної системи виїмкових виробок при зміцненні їх покрівлі комбінацією сталеполімерних і канатних анкерів. Встановлено закономірності впливу геомеханічних факторів на напружений стан приконтурних порід і кріплення гірничих виробок, а також розроблено методику розрахунку раціональних параметрі комбінованої анкерної системи для зміцнення слабких порід склепіння виїмкових виробок у зоні впливу очисних робіт.

Завантажити PDF