Admin Control Panel 

  ЗаписиНалаштуванняДизайнHTMLКоментаріAdSenseСтатистикаЕфективністьGoogle АналітикаВихід 
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

четвер, 10 грудня 2020 р.

Кордюков В.В. 1905-й рік на Гришинщині (2020)

Кордюков В.В. 1905-й рік на Гришинщині (2020)

Кордюков В.В. 1905-й рік на Гришинщині: Історико-краєзнавчий нарис / В.В. Кордюков. — Краматорськ: «Каштан», 2020. – 184 с.

Пропонована книга – це історико-краєзнавчі нариси, що мають за мету розповісти читачеві про історичне минуле нашого міста, а саме: а) які політичні партії у 1905 році мали найбільший вплив на населення Катеринославської губернії; б) як складалася політична ситуація на станції і в селищі Гришине (травень-грудень 1905 року); в) на підставі архівних матеріалів спростувати чи підтвердити тезу про головну роль більшовиків у страйковому русі; г) вперше ретельно дослідити біографічні дані П.Дійнеги, Л.Добрової та інших учасників тих подій; ґ) провести аналіз усіх версій щодо загибелі П.Дійнеги, Л.Добрової; д) на підставі архівних матеріалів дослідити створення залізничного училища на станції Гришине, в якому працювали П.Дійнега, Л.Доброва, М.Леонтович. Останній розділ присвячено періоду перебування М.Леонтовича на станції Гришине та заходам місцевої влади щодо вшанування його пам’яті.

У проєкті за відсутності архівних матеріалів автор дозволяє собі робити особисті припущення, які іноді виходять далеко за межі Гришинського району, логічно завершуючи порушені питання. Під час написання книги було задіяно багато архівних матеріалів (газет), особистих справ, мап, книг, фотоматеріалів тощо.

Книга розрахована на широку аудиторію читачів і має за мету розповісти громаді Покровська про славне минуле, яке за радянських часів висвітлювалося мало і не зовсім об’єктивно.

Завантажити PDF
Макет надано автором книги.