Admin Control Panel 

  ЗаписиНалаштуванняДизайнHTMLКоментаріAdSenseСтатистикаЕфективністьGoogle АналітикаВихід 
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

пʼятницю, 11 грудня 2020 р.

Євсеєнко С.А. Збройні зіткнення бойових дружин із урядовими військами в Бахмутському повіті Катеринославської губернії в грудні 1905 року (Бахмутська старовина: краєзнавчі дослідження – 2017)

открытка Крылов

Євсеєнко С.А. Збройні зіткнення бойових дружин із урядовими військами в Бахмутському повіті Катеринославської губернії в грудні 1905 року // Бахмутська старовина: краєзнавчі дослідження – 2017: збірник наукових праць. – Вип. 1. — Слов’янськ, 2017. – С.72-82.

В регіональній історії, яка на сучасному етапі розвитку набирає все більшої ваги є проблеми які здаються абсолютно відомими, але це далеко не так. Запропонована проблема так до сьогодення і не стала об’єктом глибокого вивчення як в наукових працях радянської історіографії, так і за часів сучасної історичної науки. Питання збройних сутичок із урядовими військами на території Бахмутського повіту Катеринославської губернії в Авдіївці, Ясинуватій і Горлівці в грудні 1905 року, можна вважати грудневим донецьким збройним повстанням, яке в такому форматі так і не стало темою окремої наукової розвідки, тому що на першому плані були завжди нодії тільки в Горлівці.