Admin Control Panel 

  ЗаписиНалаштуванняДизайнHTMLКоментаріAdSenseСтатистикаЕфективністьGoogle АналітикаВихід 
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

субота, 4 травня 2024 р.

Морозов Ю.И. Гидрографический очерк Северного Донца: с картой Северного Донца и Харьковской губернии (1874)

Морозов Ю. И. Гидрографический очерк Северного Донца: с картой Северного Донца и Харьковской губернии. Харьков: Университетская Типография, 1874. 50 с., 1 л. карт.

Нарис професора кафедри фізики та фізичної географії Харківського університету Юрія Івановича Морозова присвячений головній річці нашого краю. Досліджуючи басейн річки, автор вказує її довжину, швидкість течії на різних ділянках, вимірює прихід та витрату води, вивчає топографію Дінця, пояснює причини засмічення та скорочення русла річки. Автор наводить дані геодезичних досліджень Дінця, виміри піднесених ділянок річки над рівнем моря. Нарис доповнений кольоровою «Картою Північного Дінця та Харківської губернії», від витоку до гирла, її притоки, лимани та закрути.

Завантажити PDF



Карта Північного Дінця та Харківської губернії, 1874 р. Масштаб в 1 дюймі 30 верст (1: 1260000). Склав та креслив професор Ю. Морозов. На загальній карті окремо показані Зміївські лимани, частина Дінця біля Черкаського Бишкина та Чугуєвський закрут Дінця в 1840-х та в 1854 р.

Завантажити (14,8 мб, 6 911 x 4 962px)