Admin Control Panel 

  ЗаписиНалаштуванняДизайнHTMLКоментаріAdSenseСтатистикаЕфективністьGoogle АналітикаВихід 
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

пʼятниця, 3 травня 2024 р.

Устав Донецкого государственного каменоугольного треста по производству и продаже каменного угля и антрацита «Донуголь» (1925)

Устав Донецкого государственного каменоугольного треста по производству и продаже каменного угля и антрацита «Донуголь». Утвержден Советом Труда и Обороны Союза ССР 10 ноября 1924 г. Собрание законов и распоряжений Рабоче-Крестьянского Правительства СССР за 1925 г. № 15. Отдел второй. С.181-197.

З метою виробництва та збуту кам'яного вугілля та антрациту утворюється, на підставі декрету від 10 квітня 1923 р. про трести, у безпосередньому віданні ВРНГ Союзу РСР Донецький державний кам'яновугільний трест з виробництва та продажу вугілля та антрациту „Донвугілля” шляхом об'єднаного управління на початку розрахунку з метою залучення прибутку зазначеними в § 2 цього статуту підприємствами.

Крім самого статуту документ містить список кам'яновугільних та антрацитових шахт, з усіма відносними до них технічними спорудами та пристроями, допоміжними закладами та рудрадгоспами тощо, а також дрібні шахти, що знаходяться на перелічених до списку ділянках.

Завантажити PDF