Admin Control Panel 

  ЗаписиНалаштуванняДизайнHTMLКоментаріAdSenseСтатистикаЕфективністьGoogle АналітикаВихід 
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

середу, 21 квітня 2021 р.

Новик К.Й. Деякі представники копальної фльори з кам'яновугільних покладів Донецького басейну (Матеріяли до загальної та застосованої геології України. Випуск VIII, 1931)

Новик К.Й. Деякі представники копальної фльори з кам'яновугільних покладів Донецького басейну

Новик К.Й. Деякі представники копальної фльори з кам'яновугільних покладів Донецького басейну — Київ: Матеріяли до загальної та застосованої геології України. Випуск VIII, 1931. – 144 с., 25 л. табл.

«Ця робота з’являється як наслідок опрацювання колекції копальних рослин Донецького кам’яновугільного басейну, що міститься в Геологічному Кабінеті Дніпропетрівського Гірничого Інституту. Її збирали на протязі часу, відколи існує Інститут, студенти під час польових робіт, а також особи, що працювали в Геологічному Кабінеті Інституту.

Частину цього матеріялу зібрав і опрацював М.Д. Залєський, оскільки мені відомо, ще до 1902 року, коли він працював в Дніпропетрівському Гірничому Інституті за асистента проф. Н.И. Лебедева. Цей матеріял, разом з цією колекцією, передав мені завідувач науково-дослідної катедри геології проф. Н.И. Лебедев для опрацювання. Переглянувши всі визначення М.Д. Залєського, я наважилася цей матеріял залічити до своєї роботи, відзначивши це відповідно в тексті, маючи на увазі, що він, здебільшого, не був опублікований до цього часу.

Нарешті, значну частину матеріялу зібрала я під час польових робіт у Донбасі влітку 1927, 28 і 29 рр. в районах Грушівсько-Несвітаївському, Боково-Штерівському, Чистяково-Міюському, Мушкетівському й Гришинському».

Завантажити PDF