Admin Control Panel 

  ЗаписиНалаштуванняДизайнHTMLКоментаріAdSenseСтатистикаЕфективністьGoogle АналітикаВихід 
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

понеділок, 8 листопада 2021 р.

Мандруй Придінців’ям. Активні та екологічні маршрути від Святогір’я до Кремінної

 Мандруй Придінців’ям

Мандруй Придінців’ям — це асортимент активних та екологічних маршрутів, які охоплюють кілька громад і мають на меті популяризацію екотуризму. Значення екотуризму в світі зростає, і все більше людей обирають для себе саме такий вид відпочинку. Для тих, хто відчуває себе відповідальним за природу, її збереження, хто готовий мандрувати, не завдаючи шкоди довкіллю, підготували перелік цікавих маршрутів.


Вело-, пішохідні та водні маршрути різної тривалістю й інтенсивності складають перелік цікавих пропозицій. Усі маршрути об’єднують ключові населені пункти, розташовані на березі Сіверського Дінця, щоб забезпечити безперервність маршруту від Святогірська до Кремінної. 

Автори при створенні мапи намагались об’єднати пункти прокату та перелік послуг, якими може скористатись активний мандрівник.


А головний ефект і задоволення від подорожей забезпечує  багата палітра мальовничих краєвидів Придінців’я, представлена  безцінними природними  комплексами НПП «Святі Гори», НПП «Кремінські Ліси» та Заповідник «Крейдова флора», побачити які варто у різні пори року і за будь-якої погоди. Доповнені цілим рядом природних пам’яток та об’єктів довкілля місцевого значення, вони увійшли до складу так званої Смарагдової мережі — світової спадщини природи.

Околиці с. Крива Лука

«Мандруй Придінців’ям», є змога доповнити обраний маршрут додатковими об’єктами з екскурсійних пропозицій програми «Шлях, позначений сіллю». Поєднання прекрасних пейзажів з пізнанням цікавих фактів, таємниць минулого та знайомство з гастрономічними родзинками допоможуть пізнати СОЛОНУ ІСТОРІЮ СХОДУ УКРАЇНИ і відкрити його з абсолютно неочікуваного боку.

 

«Мандруй Придінців’ям» має на меті посилити взаємодію територіальних громад, об’єднаних довкола Святогірська, Лимана, Сіверська, Кремінної і забезпечити підґрунтя для спільних туристичних проєктів.

Проєкт «Розвиток співпраці територіальних громад Донецької та Луганської областей із залучення туристів шляхом поширення мережі активних та екологічних маршрутів «Мандруй Придінців’ям», реалізує ГО «ЦПГА «Крила» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія-Плюс» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.