Admin Control Panel 

  ЗаписиНалаштуванняДизайнHTMLКоментаріAdSenseСтатистикаЕфективністьGoogle АналітикаВихід 
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

неділю, 15 вересня 2019 р.

Татаринов С.Й., Третьяков К.М. Нариси історії економіки та промисловості Донбасу (2010)


Татаринов С.Й., Третьяков К.М. Нариси історії економіки та промисловості Донбасу (з 18 до початку 20 ст.): навч. посіб. / К.М. Третьяков, С.Й. Татаринов; Центр пам'яткознавства НАН України, Укр. інж.-пед. акад., Артем. ЕТФ, Каф. загальнонаук. дисциплін. — Слов'янськ: Друкарський двір, 2010. – 131 с.: іл.

«Цей посібник — перша спроба систематизувати та узагальнити багаточисельні друковані та архівні джерела Києва, Харкова, Дніпропетровська, Москви, Петербурга про виникнення та початковий розвиток різних галузей економіки та промисловості колишнього Бахмутського повіту Катеринославської губернії.

Цей повіт — другий за розміром та чисельністю населення у Російській імперії — став серцем «Нової Америки», за висловом видатного російського поета Олександра Блока.

Розвиток важкої промисловості — вугільної, соляної, металургійної та металообробної, хімічної — був пов'язаний як з інвестиціями вітчизняних промисловців, за походженням дворян, міщан, селян, купців, інженерної інтелігенції, так і з іноземними вкладеннями».