Admin Control Panel 

  ЗаписиНалаштуванняДизайнHTMLКоментаріAdSenseСтатистикаЕфективністьGoogle АналітикаВихід 
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

неділю, 29 грудня 2019 р.

Євсеєнко С.А. Історія Горлівки з найдавніших часів до 1917 року (2016)


Євсеєнко С.А. Історія Горлівки з найдавніших часів до 1917 року: Історичний нарис — Бахмут: Вид-во ГІІМ, 2016. – 188 с.

В нарисі на великому фактичному матеріалі відображено складну і суперечливу історію рідного міста – Горлівки з найдавніших часів до 1917 року. Рекомендується як навчальний посібник учням та вчителям загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, коледжів, а також всім хто цікавиться історією нелегкого життя нашого народу.

«Зібраний автором фактичний матеріал є першою спробою наукового з'ясування минулого нашого рідного міста – Горлівки з найдавніших часів. На жаль, до цього часу так і не створено синтетичної, узагальнюючої науково-публіцистичної праці, яка б розкривала історію Горлівки – неупереджену, складну і неповторну, повну героїчних і трагічних сторінок. Так, в різні часи були зроблені поодинокі спроби місцевими краєзнавця-ми та істориками: за радянських часів – І.С. Павликом, М.І. Мальцевим, І.О. Жильцовим, В. В. Артем'євим, а за часів незалежної України – С.А. Євсеєнком, П.І. Жеребецьким, А.О. Шевчук, А.В. Шевченком і П.В. Яковенком та іншими, в тому, чи в іншому форматі відтворити ті, чи інші аспекти історії нашого міста і підприємств, які розташовано на її території, але узагальнюючої праці на сьогодні так і не написано.

Головна мета автора цього історичного нарису полягає в тому, щоб у межах загальноісторичних і еволюційних зрушень суспільства показати як розвивалося наше місто, з'ясувати його особливості, визначити, як з плином часу змінювалися природно-кліматичні умови, формувалася територія, йшло його заселення і асиміляція різними народами. У чому полягала необхідність засвоєння природних ресурсів, і багато інших факторів.

Перед вами перша спроба узагальнити факти та події з історії Горлівки з найдавніших часів до 1917 року. Автор розуміючи необхідність такої праці, яка гостро відчувається і в освіті, і в краєзнавстві, узагальнив на основі найновіших досягнень історичної науки відомі і науково підкріплені факти, неупереджено, відкинувши всі ідеологічні схеми радянської історіографії, показує яким чином “писалася” історія нашого міста реальним життям його мешканців».

Скачать PDF
Источник: forlan.org.ua