Admin Control Panel 

  ЗаписиНалаштуванняДизайнHTMLКоментаріAdSenseСтатистикаЕфективністьGoogle АналітикаВихід 
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

понеділок, 18 вересня 2017 р.

Татаринов С.Й., Тутова Н.О., Тутов П.М. Бахмутський край - видатні сторінки історії (2013)


Татаринов С.Й. Бахмутський край - видатні сторінки історії. Історико-краєзнавчий нарис / С.Й. Татаринов, Н.О. Тутова, П.М. Тутов. — Х.: Мачулін, 2013. - 408 с., 119 іл.

Книга містить дослідження історії Бахмутського краю як одного з найстаріших регіонів Донеччини від давніх часів до початку ХХ століття. Використання нових архівних документів і стародруків дало можливість розкрити багато невідомих раніше історичних подій та постатей минулого.
Книга адресується викладачам ВНЗ та загальноосвітніх шкіл, студентам, учням, краєзнавцям і всім тим, хто любить і шанує історію Бахмутського краю.

«Бахмутський край – термін історико-географічний. Він включає територію на північному сході Донецької області в басейні річки Бахмут. У давні часи із степового Центрального Донбасу через Бахмут до Дінця в лісостеп проходили шляхи міграції племен. Край був і залишається багатим мінерально-сировинними ресурсами (мідні, залізні, ртутні руди, сіль, вугілля, вогнетривкі та керамічні глини, вапняки, пісковик). Тут багато цілющих джерел і сприятливе природнє середовище.

Бахмутський край різноманітять археологічні памʼятники від палеоліту до козацької доби. Не дивлячись на його значну дослідженість, завдяки зусиллям учених і любителів старовини різних поколінь, тут невичерпне поле діяльності для археологів і краєзнавців.»